AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë miraton 6 prokurorë të rinj në sistemin e drejtësisë

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, ditën e sotme, ka miratuar projekt-aktet për  verifikim të pasurisë dhe figurës për 6 të diplomuarit e Shkollës së Magjistraturës në 2018 dhe emërimin e tyre si prokurorë, si dhe caktimin në pozicionin e prokurorëve në vendet bosh. KLP-ja më parë ka kërkuar infromacione nga institucionet ligjzbatuese për  kandidatët, para […]

AKTIVITETE

4 kandidatët në garë për SPAK në ditën e fundit të intervistave

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka intervistuar sot Katër kandidatë të SPAK, të cilët njihen edhe si prokurorët e dosjeve “të nxehta”, përkatësisht Ndini Tavani, Vladimir Mara, Dritan Prençi dhe Maksim Sota.Kandidatët janë pyetur për karrierën e tyre dhe vështirësitë që kanë hasur gjatë punës në sistemin e drejtësisë, si dhe për dosjet e bujshme […]

AKTIVITETE

Cili është vizioni juaj nëse bëheni pjesë e SPAK? Pyetjet psikologjike me të cilat përballen ‘super-prokurorët’

Posted on

Për prokurorët që kërkojnë të bëhen pjesë Strukturës së Posaçme Antikorrupsion (SPAK) nuk mjafton vetëm procesi i rivlerësimit në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, por ata po i nënshtrohen edhe pyetjeve, kryesisht të natyrës psikologjike, nga anëtarët e Këshillit të Lartë të Prokurorisë. 22 kandidatët që kërkojnë të hyjnë në ‘super-Prokurorinë’ që do të hetojë […]

AKTIVITETE

Krijimi i SPAK- Me 15 prokurorë specialë apo me më pak?

Posted on

Korriku ishte muaji i premtuar për ngritjen e strukturave të rëndësishme të Reformës në Drejtësi e ndërsa kjo e fundit është kryefjala në gojët e të gjithëve; atyre që e promovojnë, anatemojnë apo edhe ndërkombëtarëve që e kanë përparësi të axhendave, rruga drejt krijimit të Gjykatës Kushtetuese, Strukturës së Posaçme Antikorrupsion apo Byrosë Kombëtare të […]

AKTIVITETE

SPAK-Intervistohen katër kandidatë të tjerë për njësinë antikorrupsion

Posted on

Krahas vettingut që presin shumica e prokuroreve për në SPAK, kjo javë është vendimtare për 22 garuesit  që mendojnë se janë njerëzit e duhur, të cilët do të marrin në dorë hetimin ndaj të korruptuarve dhe krimin e organizuar. Gjatë  ditës u intervistuan katër prokurorë, ku përveç pyetjeve nga anëtaret e Këshillit të Lartë të […]

AKTIVITETE

A2CNN: Ngritja e SPAK, intervista e kandidatëve në garë nis me 8 Korrik

Posted on

Prokuroria e Posaçme kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar pritet të përzgjedhë 15 nga 22 kandidatët në garë për prokurorë. Si shkalla e fundit e një procesi, intervistimi i prokurorëve do të zhvillohet në diskrecion të plotë. Katër të parët që do të merren në pyetje janë prokurorët Altin Dumani, Anita Jella, Anton Martinaj dhe […]

AKTIVITETE

Kryetari i KLP-së, Gent Ibrahimi para gazetarëve: “Brënda korrikut do të kemi listën e fituesëve përsa na përket ne”

Posted on

Në mbarim të seancës plenare të zhvilluar sot, Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi i është përgjigjur interesimit te mediave mbi ecurinë e procesit për përzgjedhjen e kandidatëve për SPAK. Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi para gazetarëve: “Brenda korrikut do të ndodhin intervistat, do të ndodhë pikëzimi dhe […]

AKTIVITETE

Intervistat për vlerësimin e kandidatëve për prokuror në Prokurorinë e Posaçme

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, në vijim të procesit të vlerësimit të kandidatëve për prokuror në Prokurorinë e Posaçme, njofton se nga data 08.07.2019 deri në datën 12.07.2019 do të zhvillohen intervistat me kandidatët. Në zbatim të nenit 14, pika 3 të rregullores “Mbi kriteret dhe procedurën për ngritjen në detyrë të prokurorëve pranë Prokurorisë […]