AKTIVITETE

Me ftesë së Prokurorës së Përgjithshme, zj. Arta Marku, Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z.Gent Ibrahimi merr pjesë në analizën vjetore të Prokurorisë së Tiranës dhe asaj të Apelit

Posted on

Gent Ibrahimi: “Prej tre muajsh, Këshilli i Lartë i Prokurorisë është pjesë e sisitemit të prokurorisë. Unë do ju lutesha ta shihni KLP si pjesë të zgjeruar të familjes së çdo prokurori. Kemi detyra dhe përgjegjësi të përbashkëta, të arrijmë rezultate në luftën kundër krimit. Ndëshkimi duhet të bjerë aty ku duhet të bjerë. Eshtë […]

AKTIVITETE

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 25 Mars 2019

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë është mbledhur sot në mbledhje plenare për shqyrtimin e kërkesës së Z. Bledar Valikaj për ekzekutimin e vendimit të Gjykatës Administrative të Apelit nr.309 dt.06.02.2019, i cili urdhëron Këshillin e Lartë të Prokurorisë të emërojë si prokuror shtetasin Bledar Valikaj. Komisioni i Zhvillimit të Karrierës i Këshillit të Lartë të […]

AKTIVITETE

Diskutimet në KLP, shumica e anëtarëve votojnë që përfaqësuesit e OPDAT dhe EURALIUS t’u bëjnë pyetje kandidatëve për prokurorë të posaçëm

Posted on

Përfaqësuesit e misioneve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Evropian në Tiranë, OPDAT dhe EURALIUS, do të marrin në pyetje kandidatët për prokurorë të Prokurorisë së Posaçme, në funksion të përzgjedhjes së kandidatëve më të aftë dhe me integritet. Vendimi është marrë nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, gjatë mbledhjes së datës 19 […]

AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë hapi sot garën për zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm dhe miratoi rregulloren për vlerësimin e kandidatëve të Strukturës së Posaçme Antikorrupsion ( SPAK)

Posted on

Gent Ibrahimi: “E rëndësishme është të kemi meritokraci, që plotësojnë më mirë kriteret. Përgjegjësia me kushtetutë për përzgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm i takon politikës. Ne do përzgjedhim tre kandidatët më të mirë dhe ia dërgojmë Kuvendit, që do përzgjedhë atë që e konsideron më të pranueshëm, qoftë ky i treti në listë. Në kushtet […]

AKTIVITETE

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Genti Ibrahimi priti dje në takim përfaqesuesit e Byrosë Ndërkombëtare të Zbatimit të Ligjit dhe Luftës ndaj Drogës (International Narcotics and Law Enforcement)

Posted on

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Genti Ibrahimi priti dje në takim përfaqesuesit e Byrosë Ndërkombëtare të Zbatimit të Ligjit dhe Luftës ndaj Drogës (International Narcotics and Law Enforcement), një projekt i Departamentit Amerikan të Shtetit në mbështetje të strukturave të reja të drejtësisë në Shqipëri.

AKTIVITETE

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 6 Mars 2019

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi sot në mbledhje plenare me shumicë votash strukturën organizative. Në rendin e ditës ishin edhe a) Miratimi i projekt-akteve të vlerësimit në kuadër të rivlerësimit kalimtar për 6 prokurorë: Hysni Vata, Gjon Fusha, Enkeleda Millonai, Julian Cafka, Altin Dumani, Artur Ismajlukaj; b) Miratimi i përfundimit të mandatit për Antoneta […]

AKTIVITETE

Parlamenti miraton strukturat e KLP dhe KLGJ

Posted on

Ka zgjatur për rreth 3 orë seanca plenare,në të cilën u miratuan strukturat e reja të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të lartë të Prokurorisë. Me 72 vota pro dhe asnjë kundër deputetët e maxhorancës të pranishëm në seancë miratuar gritjen e strukturave të reja të drejtësisë. Personeli i KLP do të përbëhet nga […]

AKTIVITETE

Kërkesa për shkarkimin e Arta Markut, KLP: Nuk është në kompetencën tonë

Posted on

“Nuk është në kopentencat tona, argumentimin do ta bëjë me një shkresë që do t’ia drejtoj opozitës”, u shpreh Kreu i KLP, Gent Ibrahimi. Këshilli i Lartë i Prokurorisë (KLP) shpalli moskompetencë ndaj kërkesës së partive opozitare PD-LSI, për shkarkimin e Kryeprokurores, Arta Marku. Në mbledhjen e këtij Këshilli u deklarua se ky vendim nuk […]

AKTIVITETE

KLP miraton unanimisht komandimin e 6 këshilltarëve (Emrat)

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë (KLP) ka nisur mbledhjen e gjashtë të këtij institucioni që nga krijimi.Mësohet se KLP ka miratuar unanimisht komandimin e 6 këshilltarëve pranë këtij institucioni. Këshilltarët e miratuar pranë KLP janë Arjan Muçaj, Artur Cara, Mirela Kapo, Mihallaq Bleta, Vitjuna Mata dhe Ornela Rrumbullaku. https://balkanweb.com/nis-mbledhja-e-klp-diskutohet-kerkesa-per-shkarkimin-e-arta-markut/