Emërimi i Prokurorëve në SPAK. Përgjigjet Gent Ibrahimi.

28 Dhjetor 2018

Kur mund të fillojë emërimi i prokurorëve për në SPAK? “Kjo është pyetja në mendjen e të gjithëve”, përgjigjet Gent Ibrahimi.

Tashmë, pyetja për SPAK-un dhe për prokurorin e përgjithshëm është pjesë e përditshmërisë së Gent Ibrahimit, por edhe anëtarëve të tjerë të KLP-së. Megjithë parashikimet, nuk ka ende një datë fikse se kur do të lindë SPAK-u, përsa kohë kriteret për në Prokurorinë e Posaçme janë të forta. Si fillim, kushdo që kërkon të kandidojë për SPAK-un, duhet të ketë kaluar vetting-un.

“Vonesat që do të vijnë, nuk do të vijnë nga ne. Brenda këtij viti ne do të bëjmë shpalljen për paraqitje të interesit për kandidatët. Pasi bëjmë këtë, ne mund të vijojmë menjëherë me emërimin e këtyre personave për në SPAK, me kushtin që kandidatët të jenë të vettuar, pra që kandidatët ta kenë kaluar procesin e vetting-ut. Kështu që unë imagjinoj që SPAK-U do të krijohet me shkallë, me disa kandidatë që kanë kaluar vetting-un. Ata do të emërohen menjëherë, mund të përfundojë brenda një muaji”, shpjegon Ibrahimi.

gazeta-shqip