HAPET GARA PËR PROKURORIN E PËRGJITHSHËM/ KREU I KLP: DO E KEMI EMRIN PARA KORRIKUT

Gent Ibrahimi: “Rregulloret përkatëse që parashikojnë kriteret për përzgjedhjen e anëtarëve dhe procedurat që do të ndjekim në për t’i përzgjedhur ata janë botuar në fletoren zyrtare ditën e premte. Brenda të premtes së kësaj jave fillon puna për shqyrtimin e kandidaturave të SPAK që do të zgjase rreth 40 ditë.


Ne sot do të shpallim thirrjen për ata që duan të aplikojnë për postin e Prokurorit të Përgjithshëm nis periudha e pritjes për kandidaturat.Sot e shpallim thirrjen. Brenda 30 ditësh do mblidhen kandidatët.

Cdokush që do të përzgjidhet në treshen e kandidaturave, është një pozicion që nuk ka shumë nevojë për shumë komente. Ne bëjmë përzgjedhjen e tre kandidaturave dhe përzgjedhja bëhet në Kuvemd.

Emrin do e kemi brenda korrikut. Për SPAK-un hapat janë pak më të paparashikueshëm sepse lidhet me procedurat e vettingut”.

https://shqiptarja.com/lajm/hapet-gara-pwr-prokuror-tw-pwrgjithshwm-zgjidhen-drejtuesit-e-pwrkohshwm-tw-lushnjes-dhe-fierit