Zëvendëskryetari i KLP-së, z. Tartar Bazaj prezanton Drejtuesin e ri të Prokurorisë së rrethit Gjyqësor Vlorë

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Zëvendëskryetar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, ka prezantuar drejtuesin e ri të Prokurorisë së rrethit Gjyqësor Vlorë, z. Aurel Zarka. Zoti Zarka u emëruar drejtues i Prokurorisë së rrethit Gjyqësor Vlorë gjatë mbledhjes plenare të KLP-së më datë 9 Maj 2022 dhe do të drejtojë këtë prokurori për një mandat 3 vjeçar me të […]

RAPORTIMI I PROKURORIT TË PËRGJITHSHËM PËRPARA KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË, MBI ECURINË E VEPRIMTARISË SË PROKURORIVE TË JURIDIKSIONIT TË PËRGJITHSHËM, PËR VITIN 2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot më datë 16.05.2022, seancën dëgjimore me Prokurorin e Përgjithshëm, zotin Olsian Çela, i cili u paraqit së bashku me prokurorin zotin Kujtim Luli dhe Sekretarin e Përgjithshëm të institucionit, zotin Luan Abazi. Objekt i kësaj seance ishte raportimi vjetor lidhur me ecurinë e veprimtarisë së prokurorive të juridiksionit […]

RAPORTIMI I DREJTUESIT TË PROKURORISË SË POSAÇME KUNDËR KORRUPSIONIT DHE KRIMIT TË ORGANIZUAR PËRPARA KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË, MBI VEPRIMTARINË E KËSAJ STRUKTURE PËR VITIN 2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot më datë 21.05.2022, seancën dëgjimore me kreun e Prokurorisë së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, zotin Arben Kraja, i cili u paraqit së bashku me zotërinjtë Ened Nakuçi, Altin Dumani, Klodian Braho e Mariel Frroku. Objekt i kësaj seance ishte raportimi vjetor lidhur me veprimtarinë e […]

Njoftim mbi zhvillimin e seancës dëgjimore mbi raportimin vjetor përpara KLP-së, të Prokurorit të Përgjithshëm dhe drejtuesit të Prokurorisë së Posaçme (Spak)

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë organizon ditën e enjte, datë 12.05.2025, ora 10.00, në sallën e mbledhjeve të Këshillit, seancën dëgjimore me Drejtuesin e Prokurorisë së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, z. Arben Kraja, i cili do të paraqesë raportin lidhur me veprimtarinë e Prokurorisë së Posaçme (SPAK) për vitin 2021. Gjithashtu, ditën […]

Njoftim për Media, 09.05.2022

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, ka zhvilluar ditën e hënë më 9 maj 2022, seancën plenare të radhës, në prezencë të të gjithë anëtarëve të Këshillit dhe të ftuarëve përfaqësues nga Programi OPDAT. Nën drejtimin e kreut të Këshillit Lartë të Prokurorisë, zotit Alfred Balla, mbledhja ka nisur me miratimin unanim të proces-verbalit të seancës […]

KRYETARI I KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË PRITI NË TAKIM NJË DELEGACION NGA REPUBLIKA E MOLDAVISË

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, zoti Alfred Balla priti sot, më 05 maj 2022, një delegacion me përfaqësues nga Republika e Moldavisë, konkretisht nga Parlamenti, Këshilli i Lartë i Prokurorisë, Ministria e Drejtësisë, Shkolla e Magjistraturës, sistemi gjyqësor, si dhe shoqëria civile. Takimi u zhvillua në ambjentet e institucionit në praninë e anëtarëve, […]

KRYETARI I KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË PRITI NË NJË TAKIM ZYRTAR KRYETARIN E PREZENCËS SË OSBE-SË NË SHQIPËRI, AMBASADORIN VINCENZO DEL MONACO

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, zoti Alfred Balla priti sot në një takim zyrtar kreun e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, Ambasadorin Vincenzo Del Monaco. Zoti Balla pas shpalosjes së vizionit të Këshillit nën drejtimin e tij si kryetar, i shprehu falënderimet Ambasadori Del Monaco, për mbështetjen institucionale të deritanishme. Ambasadori Del Monaco, […]

KLP cakton përkohësisht Drejtuesin e Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, është mbledhur ditën e enjte, më 28.04.2022, në një seancë plenare urgjente. Të pranishëm në mbledhje ishin të gjithë anëtarët e Këshillit të Lartë të Prokurorisë dhe të ftuarit përfaqësues nga Progami OPDAT. Si pasojë e shkarkimit të drejtueses së Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, znj. Elizabeta […]

Takim i kreut të Keshillit të Lartë të Prokurorisë me një grup përfaqësuesish të Ministrisë së Drejtësisë të Republikës së Armenisë.

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë zoti Alfred Balla, në praninë e Zv. Kryetarit të Këshillit zoti Tartar Bazaj, si dhe dy anëtarëve të tjerë të Keshillit të Lartë të Prokurorisë zoti Zeqir Hoda si dhe zoti Ludovik Dodaj, zhvilloi një takim zyrtar sot, më 26 prill 2022 me një grup përfaqësuesish nga Ministria […]

Takim i kreut të KLP-së me Ambasadoren Amerikane në Tiranë.

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë zoti Alfred Balla zhvilloi sot një takim me Ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, zonjën Yuri Kim, ku në fokus të tij ishte vijueshmëria e mbështetjes së Këshillit, si organi i pavarur me kompetenca thelbësore në garantimin e statusit dhe karrierës së prokurorëve të Republikës së Shqipërisë.Zoti […]

Takim i kreut të KLP-së me kreun e KPK-së

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Kreu i Këshillit të Lartë të Prokurorisë zoti Alfred Balla zhvilloi sot, më 15 prill 2022, një takim me Kreun e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, zonjën Pamela Qirko, ku në fokus të tij ishte vijueshmëria e bashkëpunimit në kuadër të përmbushjes së misionit të institucioneve respektive. Zoti Balla siguroi zonjën Qirko, në emër të […]

Seancë plenare jashtë radhe e Këshillit të Lartë të Prokurorisë

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Shtyhet për në datë 28.03.2022 zgjedhja e Kryetarit të ri Sot paradite, më datë 02.03.2022, Këshilli i Lartë i Prokurorisë organizoi një seancë plenare të posaçme në sallën e mbledhjeve të Këshillit, nën drejtimin e Zëvendëskryetarit, z. Alfred Balla. Seanca u mbajt në prani të anëtarëve të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, ku ishin të […]

Njoftim për Media

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, ka zhvilluar ditën e sotme, më 24.02.2022, mbledhjen plenare të radhës, nën drejtimin e zëvendës-kryetarit të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Alfred Balla. Mbledhja ka nisur me miratimin e proces-verbalit të mbledhjes së datës 15.02.2022, për të vijuar më pas, me paraqitjen e raportit vjetor të veprimtarisë së Komisionit […]

Njoftim për Media – Seancë Dëgjimore

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Siç ishte lajmëruar edhe gjatë seancës dëgjimore paraprake, të zhvilluar më 16 shkurt 2022, Këshilli i Lartë i Prokurorisë, shpalli sot, më 24.02.2022, vendimin në lidhje me kërkesën e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, për masë disiplinore ndaj magjistratit F.G, me detyrë prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Lezhë dhe ndaj magjistratit M.L, […]

Njoftim për Media

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Seancë Dëgjimore Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 16.02.2022, seancën dëgjimore për shqyrtimin e procedimit disiplinor të kërkuar nga Inspektori i Lartë i Drejtësisë,  ndaj 2 (dy) magjistratëve M.L dhe F.G. Seanca është mbajtur në ambientet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, në prani të dy magjistratëve, përfaqësueses së Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, […]

Njoftim për Media

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, ka zhvilluar mesditën e sotme, mbledhjen plenare të datës 15 shkurt 2022. Mbledhja është mbajtur në prani të të gjithë anëtarëve të Këshillit, por ka nisur në mungesë të z. Sandër Beci. Me propozim të znj. Seiti, rendit të ditës iu shtua edhe një pikë tjetër, për paraqitjen e raportit […]

“Përmirësimi i integritetit në punën e Këshillit”, KLP dhe IDM nisin zbatimin e projektit për rritjen e besimit publik

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë mirëpriti ditën e sotme, përfaqësues të Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) dhe Ambasadoren e Suedisë në Shqipëri, znj. Elsa Hastad. Përmes financimit të Ambasadës Suedeze në Shqipëri, Këshilli i Lartë i Prokurorisë dhe Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, organizuan në ambientet e KLP-së, takimin e parë, që shënon edhe […]

Njoftim për Media

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë u mblodh ditën e hënë, më 07.02.2022, në mbledhjen plenare të radhës, e cila u mbajt në kushtet e kuorumit, për shkak të mungesës së katër anëtarëve të Këshillit, konkretisht: z. Alfred Balla, z. Bujar Sheshi, z. Sandër Beci dhe z. Zeqir Hoda. Seanca disiplinore në lidhje me shqyrtimin e […]

Intervistat me kandidatët e kualifikuar për pozicionin e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës parë Vlorë

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka zhvilluar ditën e sotme, më 03.02.2022, seancën dëgjimore për përzgjedhjen e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Vlorë. Duke respektuar të gjithë detyrimin ligjor, dy (2) kandidatët e kualifikuar në këtë faze, ishin z. Albert Kuliçi dhe z. Aurel Zarka, të cilët kishin kaluar me sukses […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 31.01.2022

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 31.01.2022, mbledhjen plenare të radhës. Me shumicë votash, Këshilli vendosi zgjatjen me një periudhë tremujore të caktimit të përkohshëm të znj. Suela Beluli, prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Fier, në detyrën e prokurores në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Lushnje, përkatësisht […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 24.01.2022

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 24.01.2022, mbledhjen plenare të radhës në praninë e 10 (dhjetë) anëtarëve, në mungesë për arsye shëndetësore, të z. Sandër Beci. Me shumicë votash, Këshilli vendosi për zgjatjen e afatit me një periudhë tjetër tremujore, për 5 (pesë) caktime të përkohshme, përkatësisht: të z. Asllan Bajramaj, në pozicionin […]

Njoftim mbi seancën dëgjimore

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 20.01.2022, seancën dëgjimore mbi procedimin disiplinor nr. 2346 prot., datë 29.10.2021, ardhur nga Inspektori i Lartë i Drejtësisë, në ngarkim të magjistratit{…}, me detyrë prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë{…}. Seanca u zhvillua në praninë e 8 (tetë) anëtarëve, në mungesë z. Sokol Stojani, […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 14.01.2022

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 14.01.2022, mbledhjen plenare të radhës në praninë e të gjithë anëtarëve. Me votë unanime, Këshilli vendosi caktimin e përkohshëm të znj. Irena Çunoti, prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Korçë, në Prokurorinë pranë Gjykatës së Apelit Korçë, për periudhën nga 20.01.2022 – 19.04.2022. Këshilli […]

KLP shtyn për herë të dytë seancën dëgjimore në ngarkim të magjistrates, me detyrë Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 10.01.2022, seancën dëgjimore mbi procedimin disiplinor nr. 2346 prot., datë 29.10.2021, ardhur nga Inspektori i Lartë i Drejtësisë, në ngarkim të magjistrates{…}, me detyrë Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë {…}. Seanca u zhvilluanë praninë e 7 (shtatë) anëtarëve, në mungesë z. Sokol Stojani, […]

KLP dhe KLGJ organizuan Mbledhjen e parë të Përbashkët Vjetore

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Sot, më 29.12.2021, në ambjentet e Hotelit “Mak Albania” (ish Sheraton), u zhvillua Mbledhja e Parë e Përbashkët Vjetore midis Këshillit të Lartë të Prokurorisë dhe Këshillit të Lartë Gjyqësor. Të pranishëm ishin përfaqësues të nivelit të lartë nga institucionet e Presidentit të Republikës, Gjykatës Kushtetuese, Gjykatës së Lartë, Gjykatës së Posaçme kundër Korrupsionit, Gjykatës […]

KLP shtyn seancën dëgjimore në ngarkim të magjistrates, me detyrë Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 28.12.2021, seancën dëgjimore mbi procedimin disiplinor nr. 2346 prot., datë 29.10.2021, ardhur nga Inspektori i Lartë i Drejtësisë, në ngarkim të magjistrates{…}, me detyrë Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë {…}. Seanca u zhvillua nën drejtimin e Zv/ Kryetarit të Këshillit, z. Alfred Balla […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 20.12.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 20.12.2021, mbledhjen plenare të radhës, në  praninë e të gjithë anëtarëve. Me propozim të z. Gent Ibrahimi dhe z. Bujar Sheshi, dhe me miratimin unanim të anëtarëve të Këshillit, rendit të ditës iu shtuan dy çështje, për diskutim dhe miratim. Këshilli vendosi të caktojë relatorin për procedurën […]

Këshilli i Lartë i Prokurorisë mirëpret tre anëtarët e rinj nga radhët e prokurorëve

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Sot, më 17.12.2021, Këshilli i Lartë i Prokurorisë organizoi një ceremoni mirëseardhjeje me rastin e fillimit të detyrës së anëtarëve të rinj të Këshillit, të zgjedhur nga Mbledhja e Përgjithshme e Prokurorëve, e cila u zhvillua më datë 15.10.2021. Tre anëtarët e rinj të Këshillit të Lartë të Prokurorisë janë z.  Sokol Stojani nga Prokuroria […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 17.12.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 17.12.2021, mbledhjen plenare të radhës  në  praninë e të gjithë anëtarëve, ku ishin të ftuar përfaqësues nga Ministria e Drejtësisë dhe programi i asistencës OPDAT. Këshilli vendosi miratimin e raportit për analizimin e aftësive profesionale të subjektit të rivlerësimit, znj. Ervisa Hyka, Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 13.12.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 13.12.2021, mbledhjen plenare të radhës. Pas vlerësimit e të 3 (tre) kandidatëve-prokurorë, z. Alfred Shehu, z. Elvin Gokaj dhe znj. Sonila Muhametaj (Domi), të cilët kanë aplikuar për dy vende vakante në Prokurorinë e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK), Këshilli vendosi renditjen e kandidatëve, […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare, 10.12.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 10.12.2021, mbledhjen plenare të radhës në prezencë të dhjetë anëtarëve, në mungesë të z. Sandër Beci. Duke iu përmbajtur rendit të ditës, Këshilli shqyrtoi çështjet si vijon: Këshilli vendosi miratimin i raportit për analizimin e aftësive profesionale të subjektit të rivlerësimit z. Erind Reovica, Prokuror në Prokurorinë […]

Kreu i KLP-së, z. Gent Ibrahimi, i pranishëm në hedhjen e shortit për anëtarët e rinj të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi (KED)

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Më 03. 12.2021 janë përzgjedhur me short, në Presidencë, nëntë anëtarët e rinj të Këshillit të Emërimit në Drejtësi (KED). Këshilli i Lartë i Prokurorisë është përfaqësuar nga Kryetari, z. Gent Ibrahimi. Duke nisur nga 1 janari i vitit të ardhshëm, Këshilli i Emërimeve në Drejtësi do të drejtohet nga anëtari i Gjykatës së Lartë, […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 02.12.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 02.12.2021, mbledhjen plenare të radhës, në praninë e 10 (dhjetë) anëtarëve dhe në mungesë të znj. Nurihan Seiti. Këshilli vendosi të deklarojë mbarimin e statusit të magjistratit, z. Julian Kristo, prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Korçë, për shkak dorëheqjeje. Dorëheqja i jep efektet […]

KLP i pranishëm në ceremoninë e organizuar me rastin e përfundimit të projektit EURALIUS në Shqipëri.

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Më 02.12.2021, Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Gent Ibrahimi, i shoqëruar nga anëtarët e Këshillit, ishin të pranishëm në ceremoninë e organizuar me rastin e përfundimit  të projektit EURALIUS në Shqipëri. Projekti “Konsolidimi i Sistemit të Drejtësisë në Shqipëri” (EURALIUS) është zbatuar në kuadrin e asistencës teknike të Bashkimit Evropian në fushën […]