AKTIVITETE

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare te datës 15 Prill 2019

Posted on

Në mbledhjen e zhvilluar sot,  Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi në mënyrë unanime raportin për analizën e aftësive profesionale të prokurorëve Manjola Kajani, Ened Nakuci, Eugen Beci, Njazi Seferi, Doloreza Musabelliu, Blerim Tominaj, Elisabeta Imeraj, Olsian Cela, Perparim Kulluri, Vladimir Mara pasi u njoh me raportin e përgatitur nga Komisioni i Vlërësimit të Veprimtarisë […]

AKTIVITETE

KRYETARI I KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË, GENT IBRAHIMI NË STUDION E EMISIONIT “TEMPORA” NË RTV ORA NEWS

Posted on

Dje kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi ishtë i ftuar në studion e emisionit “Tempora” përballë gazetares Sonila Meço ku foli për ngritjen e SPAK, zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm, zvarrjitjen e procesit për ngritjen dhe konsolidimin e institucioneve të reja të drejtësisë, ndërhyrja e politikës në veprimtarinë e këtyre institucioneve dhe […]

AKTIVITETE

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 1 Prill 2019

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi sot në mbledhje plenare caktimin e përkohëshëm të një prokurori në pozicionin e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Lushnje dhe të një prokurori në pozicionin e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Fier. Drejtuesit e këtyre institucioneve janë shkarkuar më herët nga […]

AKTIVITETE

Me ftesë së Prokurorës së Përgjithshme, zj. Arta Marku, Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z.Gent Ibrahimi merr pjesë në analizën vjetore të Prokurorisë së Tiranës dhe asaj të Apelit

Posted on

Gent Ibrahimi: “Prej tre muajsh, Këshilli i Lartë i Prokurorisë është pjesë e sisitemit të prokurorisë. Unë do ju lutesha ta shihni KLP si pjesë të zgjeruar të familjes së çdo prokurori. Kemi detyra dhe përgjegjësi të përbashkëta, të arrijmë rezultate në luftën kundër krimit. Ndëshkimi duhet të bjerë aty ku duhet të bjerë. Eshtë […]

AKTIVITETE

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 25 Mars 2019

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë është mbledhur sot në mbledhje plenare për shqyrtimin e kërkesës së Z. Bledar Valikaj për ekzekutimin e vendimit të Gjykatës Administrative të Apelit nr.309 dt.06.02.2019, i cili urdhëron Këshillin e Lartë të Prokurorisë të emërojë si prokuror shtetasin Bledar Valikaj. Komisioni i Zhvillimit të Karrierës i Këshillit të Lartë të […]

AKTIVITETE

Diskutimet në KLP, shumica e anëtarëve votojnë që përfaqësuesit e OPDAT dhe EURALIUS t’u bëjnë pyetje kandidatëve për prokurorë të posaçëm

Posted on

Përfaqësuesit e misioneve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Evropian në Tiranë, OPDAT dhe EURALIUS, do të marrin në pyetje kandidatët për prokurorë të Prokurorisë së Posaçme, në funksion të përzgjedhjes së kandidatëve më të aftë dhe me integritet. Vendimi është marrë nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, gjatë mbledhjes së datës 19 […]

AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë hapi sot garën për zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm dhe miratoi rregulloren për vlerësimin e kandidatëve të Strukturës së Posaçme Antikorrupsion ( SPAK)

Posted on

Gent Ibrahimi: “E rëndësishme është të kemi meritokraci, që plotësojnë më mirë kriteret. Përgjegjësia me kushtetutë për përzgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm i takon politikës. Ne do përzgjedhim tre kandidatët më të mirë dhe ia dërgojmë Kuvendit, që do përzgjedhë atë që e konsideron më të pranueshëm, qoftë ky i treti në listë. Në kushtet […]

AKTIVITETE

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Genti Ibrahimi priti dje në takim përfaqesuesit e Byrosë Ndërkombëtare të Zbatimit të Ligjit dhe Luftës ndaj Drogës (International Narcotics and Law Enforcement)

Posted on

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Genti Ibrahimi priti dje në takim përfaqesuesit e Byrosë Ndërkombëtare të Zbatimit të Ligjit dhe Luftës ndaj Drogës (International Narcotics and Law Enforcement), një projekt i Departamentit Amerikan të Shtetit në mbështetje të strukturave të reja të drejtësisë në Shqipëri.

AKTIVITETE

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 6 Mars 2019

Posted on

Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi sot në mbledhje plenare me shumicë votash strukturën organizative. Në rendin e ditës ishin edhe a) Miratimi i projekt-akteve të vlerësimit në kuadër të rivlerësimit kalimtar për 6 prokurorë: Hysni Vata, Gjon Fusha, Enkeleda Millonai, Julian Cafka, Altin Dumani, Artur Ismajlukaj; b) Miratimi i përfundimit të mandatit për Antoneta […]