Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 13.07.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 13.07.2021, mbledhjen plenare në prani të 10 (dhjetë) anëtarëve, në mungesë së znj. Nurihan Seiti. Seanca u ndoq edhe nga përfaqësueset e Ministrisë së Drejtësisë dhe programeve të asistencës për zbatimin e reformës në drejtësi, EURALIUS dhe OPDAT. Këshilli vendosi me votë unanime të vlerësojë të përfunduar […]

Fjala e Kryetarit të KLP-së, z. Gent Ibrahimi, në konferencën “Forcimi i Drejtësisë Penale”

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Gent Ibrahimi: Reforma solli depolitizimin e drejtësisë. Mirëmengjes, Do desha ta filloj me një falenderim për zonjën ministre, e cila pati idenë që të organizojë një seri aktivitetesh në përvjetorin e pestë të reformës në drejtësi. Eshte pikërisht kjo nismë e saj që na sjell sot këtu, dhe na jep mundësine të përcjellim disa mesazhe të rëndësishme, duke përfituar, pse jo, […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 05.07.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 05.07.2021, mbledhjen plenare jashtë radhës, në prani të 10 (dhjetë) anëtarëve (mungonte znj. Esmeralda Keshi) si dhe të përfaqësuesëve të Ministrisë së Drejtësisë dhe programeve të asistencës për zbatimin e reformës në drejtësi, EURALIUS dhe OPDAT. Bazuar në nenet 148/d pika 4, germa “a”, 149 pika 1, […]

Kreu i KLP-së Gent Ibrahimi në emisionin “Absolut 4”, në televizionin A2 CNN, në drejtimin e gazetares Merita Haklaj

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Gent Ibrahimi: “Duhen bërë ndërhyrje të forta legjislative për të kompensuar humbjet në sistem dhe e vetmja mënyrë është, duke shtuar prurjet në sistem”. I ftuar dje, në emisionin “Absolut 4” në A2CNN, në drejtimin e gazetares Merita Haklaj dhe në praninë e analistëve Afrim Krasniqi dhe Lutfi Dervishi, Kryetari i Këshillit të Lartë të […]

Intervistë e Kryetarit të KLP-së, Gent Ibrahimi, në televizionin Vizion +, me gazetarin Esido Barkaj

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Gent Ibrahimi: Për plotësimin e vakancave të krijuara nga procesin e vettingut, KLP ka propozuar dy ndryshime legjislative konkrete. Pyetje: Rreth 70 përqind e gjyqtarëve dhe prokurorëve, të cilët paraqiten përpara Vettingut, nuk kanë arritur që të sigurojnë vendin e tyre të punës dhe janë larguar nga sistemi i drejtësisë. Ishte e pritshme kjo situatë […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 29.06.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 29.06.2021, mbledhjen plenare jashtë radhës, në prani të 10 (dhjetë) anëtarëve, në mungesë të Zëvendëskryetarit të Këshillit, z. Alfred Balla. Mbledhja është ndjekur nga përfaqësuesit e Ministrisë së Drejtësisë dhe programeve të asistencës për zbatimin e reformës në drejtësi, EURALIUS dhe OPDAT. Me propozim të anëtarëve të […]

Këshilli i Lartë i Prokurorisë dhe OPDAT, organizuan trajnimin mbi Kodin e Etikës së Prokurorit

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, në bashkëpunim me Zyrën Tejoqeanike të Zhvillimit, Asistencës dhe Trajnimit Prokurorial (OPDAT), organizuan sot, në qytetin e Durrësit, një trajnim mbi Kodin e Etikës së Prokurorit dhe standardet më të mira ndërkombëtare, që udhëzojnë sjelljen etike të tij, gjatë dhe jashtë ushtrimit të funksionit. Në këtë aktivitet morën pjesë anëtarë […]

Intervistë e Kryetarit të KLP-së, Gent Ibrahimi, në emisionin Top Talk, në televizionin Top Channel, me gazetarin Denis Dyrnjaja.

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Gent Ibrahimi: “Duhet zgjidhje legjislative për plotësimin e vakancave të shkaktuara nga procesi i vettingut”. Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Gent Ibrahimi, mori pjesë në forumin e organizuar nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit, i cili, në kuadër të zbatimit të projektit “Drejt një eficence dhe integriteti më të mirë të Këshillit të […]

Kreu i KLP-së, Gent Ibrahimi, mori pjesë në takimin e organizuar nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit, mbi monitorimin e institucioneve të drejtësisë.

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Gent Ibrahimi: ”Rezultati  i monitorimit tuaj është i vyer për Këshillat, dhe ne duam të dëgjojmë mendimet e shoqërisë civile, për t’i përfshirë ato në politikat tona institucionale”. Komiteti Shqiptar i Helsinkit, në kuadër të zbatimit të projektit “Drejt një eficence dhe integriteti më të mirë të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të Lartë […]

Vendime të marra në mbledhjen plenare të datës 22.06.2021

Posted Posted in AKTIVITETE, PËR MEDIAT

Këshilli i Lartë i Prokurorisë zhvilloi sot, më 22.06.2021, mbledhjen plenare jashtë radhës, në prani të të gjithë anëtarëve dhe të përfaqësuesëve të Ministrisë së Drejtësisë dhe programeve të asistencës për zbatimin e reformës në drejtësi, EURALIUS dhe OPDAT. Bazuar në nenet 148/d pika 4, germa “a”, 149 pika 1, 149/a, pika 1, germa “b”, […]