Këshilli i Lartë i Prokurorisë shpall listën me 15 prokurorë për SPAK (LISTA)

Posted Posted in AKTIVITETE

Në finale të një procesi i cili zgjati plot shtatë muaj, Këshilli i Lartë i  Prokurorisë, përzgjodhi 15 pretendentët për në prokurorinë e posaçme, ata të cilët i konsideroi më të mirët profesionalisht për të luftuar krimin e organizuar dhe korrupsionin. Për të bërë pikëzimin dhe renditjen e garuesve për në strukturën e posaçme  “qeveria […]

Këshilli i Lartë i Prokurorisë miraton 6 prokurorë të rinj në sistemin e drejtësisë

Posted Posted in AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, ditën e sotme, ka miratuar projekt-aktet për  verifikim të pasurisë dhe figurës për 6 të diplomuarit e Shkollës së Magjistraturës në 2018 dhe emërimin e tyre si prokurorë, si dhe caktimin në pozicionin e prokurorëve në vendet bosh. KLP-ja më parë ka kërkuar infromacione nga institucionet ligjzbatuese për  kandidatët, para […]

4 kandidatët në garë për SPAK në ditën e fundit të intervistave

Posted Posted in AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka intervistuar sot Katër kandidatë të SPAK, të cilët njihen edhe si prokurorët e dosjeve “të nxehta”, përkatësisht Ndini Tavani, Vladimir Mara, Dritan Prençi dhe Maksim Sota.Kandidatët janë pyetur për karrierën e tyre dhe vështirësitë që kanë hasur gjatë punës në sistemin e drejtësisë, si dhe për dosjet e bujshme […]

Cili është vizioni juaj nëse bëheni pjesë e SPAK? Pyetjet psikologjike me të cilat përballen ‘super-prokurorët’

Posted Posted in AKTIVITETE

Për prokurorët që kërkojnë të bëhen pjesë Strukturës së Posaçme Antikorrupsion (SPAK) nuk mjafton vetëm procesi i rivlerësimit në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, por ata po i nënshtrohen edhe pyetjeve, kryesisht të natyrës psikologjike, nga anëtarët e Këshillit të Lartë të Prokurorisë. 22 kandidatët që kërkojnë të hyjnë në ‘super-Prokurorinë’ që do të hetojë […]

Krijimi i SPAK- Me 15 prokurorë specialë apo me më pak?

Posted Posted in AKTIVITETE

Korriku ishte muaji i premtuar për ngritjen e strukturave të rëndësishme të Reformës në Drejtësi e ndërsa kjo e fundit është kryefjala në gojët e të gjithëve; atyre që e promovojnë, anatemojnë apo edhe ndërkombëtarëve që e kanë përparësi të axhendave, rruga drejt krijimit të Gjykatës Kushtetuese, Strukturës së Posaçme Antikorrupsion apo Byrosë Kombëtare të […]

SPAK drejt ngritjes, Gent Ibrahimi: ja pse intervistat duhet të zhvillohen pa praninë e mediave

Posted Posted in AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë nisi sot procesin e intervistimit të kandidatëve për Prokurorinë e Posaçme (SPAK). Sot para anëtareve të Këshillit të Lartë të Prokurorisë u morën në pyetje Altin Dumani, që është drejtues në Prokurorinë  e Apelit të Krimeve të Rënda, Anton Martini prokuror te Krimet e Rënda,  Arben Kraja prokuror i Prokurorisë […]

Kryetari i KLP-së, Gent Ibrahimi para gazetarëve: “Brënda korrikut do të kemi listën e fituesëve përsa na përket ne”

Posted Posted in AKTIVITETE, Uncategorized

Në mbarim të seancës plenare të zhvilluar sot, Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi i është përgjigjur interesimit te mediave mbi ecurinë e procesit për përzgjedhjen e kandidatëve për SPAK. Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi para gazetarëve: “Brenda korrikut do të ndodhin intervistat, do të ndodhë pikëzimi dhe […]

Intervistat për vlerësimin e kandidatëve për prokuror në Prokurorinë e Posaçme

Posted Posted in AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, në vijim të procesit të vlerësimit të kandidatëve për prokuror në Prokurorinë e Posaçme, njofton se nga data 08.07.2019 deri në datën 12.07.2019 do të zhvillohen intervistat me kandidatët. Në zbatim të nenit 14, pika 3 të rregullores “Mbi kriteret dhe procedurën për ngritjen në detyrë të prokurorëve pranë Prokurorisë […]

Ambasadori i BE në Tiranë, Luigi Soreca, ka zhvilluar sot një takim me Kryetarin e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi

Posted Posted in AKTIVITETE

Ambasadori i BE-së Luigi Soreca është takuar ditën e sotme me kreun e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z.Gent Ibrahimi. Gjatë takimit, z. Ibrahimi ka informuar ambasadorin Soreca mbi ecurinë e procesit për krijimin e Strukturës së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK). Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë paraqiti një pasqyrë […]

Gara për kryeprokuror/ Këshilli i Lartë i Prokurorisë shtyn afatin për të verifikuar katër kandidatët për Prokuror të Përgjithshëm të Republikës së Shqipërisë

Posted Posted in AKTIVITETE

Dje përfundoi afati ligjor për verifikimin e plotësimit të kushteve nga kandidatët për Prokuror të Përgjithshëm. Për këtë arsye Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka thirrur mbledhjen plenare me objekt “Shqyrtimin e dokumentave të dorëzuara nga kandidatët dhe nga institucionet përkatëse për verifikimin e plotësimit të kushteve ligjore nga kandidatët për Prokuror të Përgjithshëm të […]

Reforma, kreu i KLP, Gent Ibrahimi: Magjistratët po kalojnë në kokën e gjilpërës

Posted Posted in AKTIVITETE

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Gent Ibrahimi ishte i pranishëm sot gjatë takimit prezantues të dokumentit metodologjik “Monitorimi i Integritetit Gjyqësor”, aktivitet i zhvillua në kuadër të projektit: ‘Përfshirja e shoqërisë civile për një sistem drejtësie funksional dhe të barabartë për të gjithë në Shqipëri”, i financuar nga Bashkimi Evropian në partneritet […]

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 21 Maj 2019

Posted Posted in AKTIVITETE, Uncategorized

Komisioni i Karrierës në Këshillin e Lartë të Prokurorisë paraqiti në mbledhjen plenare e radhës propozimin e saj për caktim të përkohshëm në pozicionin e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Gjirokaster. Bazuar nё nenin 149/a të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, në nenin 59 pika 1 dhe 4, të Ligjit nr. […]

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare te datës 13 Maj 2019

Posted Posted in AKTIVITETE

Në mbledhjen e zhvilluar sot,  Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi me shumicë votash raportin për analizën e aftësive profesionale të prokurorëve subjekte rivlerësimit  Behar Dibra, Shkëlzen Cena dhe Klodian Braho, pasi u njoh me raportin e përgatitur nga Komisioni i Vlërësimit të Veprimtarisë Etike dhe Profesionale, bazuar në nenet 149/a, 179/b nenin “E” (aneksi) […]

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Gent Ibrahimi priti sot në takim Zëvëndës Presidentin i EUROJUST, z. Fillipo Spiezia

Posted Posted in AKTIVITETE

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Gent Ibrahimi priti sot në takim Zëvëndës Presidentin i EUROJUST, z. Fillipo Spiezia i shoqërur nga organizatorët e këtij takimi, Drejtuesi e projektit PAMECA V, z. Carlo d’Achille dhe Zv/Drejtuesi e projektit PAMECA V, z. Carmine Pirozzoli.

Intervista e Kryetarit të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Gent Ibrahimi për rubrikën “Top Talk” në Top Channel

Posted Posted in AKTIVITETE

Sikurse është bërë e ditur tashmë u mbyll afati i aplikimit për kandidatët që do të garojnë për postin e Prokurorit të Përgjithshëm të Republikës. Edhe pse kishte një afat 60 ditor, u paraqiten vetëm 4 kandidatura përkahësisht Prokurorja në detyrë Arta Mark, prokurori Olsian Çela, prokurorja Fatjona Memçaj dhe avokati Lulzim Alushaj. I ftuar […]

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare te datës 25 Prill 2019

Posted Posted in AKTIVITETE

Në mbledhjen e zhvilluar sot,  Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi me shumicë votash raportin për analizën e aftësive profesionale të prokurorëve subjekte rivlerësimit Edvin Kondili dhe Arben Qosja, pasi u njoh me raportin e përgatitur nga Komisioni i Vlërësimit të Veprimtarisë Etike dhe Profesionale, bazuar në nenet 149/a, 179/b nenin “E” (aneksi) të Kushtetutës […]

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare te datës 15 Prill 2019

Posted Posted in AKTIVITETE

Në mbledhjen e zhvilluar sot,  Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi në mënyrë unanime raportin për analizën e aftësive profesionale të prokurorëve Manjola Kajani, Ened Nakuci, Eugen Beci, Njazi Seferi, Doloreza Musabelliu, Blerim Tominaj, Elisabeta Imeraj, Olsian Cela, Perparim Kulluri, Vladimir Mara pasi u njoh me raportin e përgatitur nga Komisioni i Vlërësimit të Veprimtarisë […]

KRYETARI I KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË, GENT IBRAHIMI NË STUDION E EMISIONIT “TEMPORA” NË RTV ORA NEWS

Posted Posted in AKTIVITETE

Dje kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi ishtë i ftuar në studion e emisionit “Tempora” përballë gazetares Sonila Meço ku foli për ngritjen e SPAK, zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm, zvarrjitjen e procesit për ngritjen dhe konsolidimin e institucioneve të reja të drejtësisë, ndërhyrja e politikës në veprimtarinë e këtyre institucioneve dhe […]

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 1 Prill 2019

Posted Posted in AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi sot në mbledhje plenare caktimin e përkohëshëm të një prokurori në pozicionin e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Lushnje dhe të një prokurori në pozicionin e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Fier. Drejtuesit e këtyre institucioneve janë shkarkuar më herët nga […]

Me ftesë së Prokurorës së Përgjithshme, zj. Arta Marku, Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z.Gent Ibrahimi merr pjesë në analizën vjetore të Prokurorisë së Tiranës dhe asaj të Apelit

Posted Posted in AKTIVITETE

Gent Ibrahimi: “Prej tre muajsh, Këshilli i Lartë i Prokurorisë është pjesë e sisitemit të prokurorisë. Unë do ju lutesha ta shihni KLP si pjesë të zgjeruar të familjes së çdo prokurori. Kemi detyra dhe përgjegjësi të përbashkëta, të arrijmë rezultate në luftën kundër krimit. Ndëshkimi duhet të bjerë aty ku duhet të bjerë. Eshtë […]

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 25 Mars 2019

Posted Posted in AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë është mbledhur sot në mbledhje plenare për shqyrtimin e kërkesës së Z. Bledar Valikaj për ekzekutimin e vendimit të Gjykatës Administrative të Apelit nr.309 dt.06.02.2019, i cili urdhëron Këshillin e Lartë të Prokurorisë të emërojë si prokuror shtetasin Bledar Valikaj. Komisioni i Zhvillimit të Karrierës i Këshillit të Lartë të […]

Diskutimet në KLP, shumica e anëtarëve votojnë që përfaqësuesit e OPDAT dhe EURALIUS t’u bëjnë pyetje kandidatëve për prokurorë të posaçëm

Posted Posted in AKTIVITETE

Përfaqësuesit e misioneve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Evropian në Tiranë, OPDAT dhe EURALIUS, do të marrin në pyetje kandidatët për prokurorë të Prokurorisë së Posaçme, në funksion të përzgjedhjes së kandidatëve më të aftë dhe me integritet. Vendimi është marrë nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë, gjatë mbledhjes së datës 19 […]

Këshilli i Lartë i Prokurorisë hapi sot garën për zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm dhe miratoi rregulloren për vlerësimin e kandidatëve të Strukturës së Posaçme Antikorrupsion ( SPAK)

Posted Posted in AKTIVITETE

Gent Ibrahimi: “E rëndësishme është të kemi meritokraci, që plotësojnë më mirë kriteret. Përgjegjësia me kushtetutë për përzgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm i takon politikës. Ne do përzgjedhim tre kandidatët më të mirë dhe ia dërgojmë Kuvendit, që do përzgjedhë atë që e konsideron më të pranueshëm, qoftë ky i treti në listë. Në kushtet […]

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Genti Ibrahimi priti dje në takim përfaqesuesit e Byrosë Ndërkombëtare të Zbatimit të Ligjit dhe Luftës ndaj Drogës (International Narcotics and Law Enforcement)

Posted Posted in AKTIVITETE

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, z. Genti Ibrahimi priti dje në takim përfaqesuesit e Byrosë Ndërkombëtare të Zbatimit të Ligjit dhe Luftës ndaj Drogës (International Narcotics and Law Enforcement), një projekt i Departamentit Amerikan të Shtetit në mbështetje të strukturave të reja të drejtësisë në Shqipëri.

Njoftim mbi vendimet e Këshillit të Lartë të Prokurorisë në Seancën Plenare të datës 6 Mars 2019

Posted Posted in AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë miratoi sot në mbledhje plenare me shumicë votash strukturën organizative. Në rendin e ditës ishin edhe a) Miratimi i projekt-akteve të vlerësimit në kuadër të rivlerësimit kalimtar për 6 prokurorë: Hysni Vata, Gjon Fusha, Enkeleda Millonai, Julian Cafka, Altin Dumani, Artur Ismajlukaj; b) Miratimi i përfundimit të mandatit për Antoneta […]

Parlamenti miraton strukturat e KLP dhe KLGJ

Posted Posted in AKTIVITETE

Ka zgjatur për rreth 3 orë seanca plenare,në të cilën u miratuan strukturat e reja të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të lartë të Prokurorisë. Me 72 vota pro dhe asnjë kundër deputetët e maxhorancës të pranishëm në seancë miratuar gritjen e strukturave të reja të drejtësisë. Personeli i KLP do të përbëhet nga […]

Kryetari i KLP-së, Gent Ibrahimi i përgjigjet opozitës për shkresën për shkarkimin e Prokurores së Përgjithshme

Posted Posted in AKTIVITETE

Kreu i KLP-së, Gent Ibrahimi i përgjigjet letrës së Edmond Spahos dhe Petrit Vasilit në lidhje me kërkesën e tyre për nisjen e një hetimi disiplinor për Prokuroren e Përgjithshme Arta Marku, për shkak se ishte informuar nga Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit se anëtari i KLP-së Bujar Sheshi, i cili […]

Kërkesa për shkarkimin e Arta Markut, KLP: Nuk është në kompetencën tonë

Posted Posted in AKTIVITETE

“Nuk është në kopentencat tona, argumentimin do ta bëjë me një shkresë që do t’ia drejtoj opozitës”, u shpreh Kreu i KLP, Gent Ibrahimi. Këshilli i Lartë i Prokurorisë (KLP) shpalli moskompetencë ndaj kërkesës së partive opozitare PD-LSI, për shkarkimin e Kryeprokurores, Arta Marku. Në mbledhjen e këtij Këshilli u deklarua se ky vendim nuk […]

KLP miraton unanimisht komandimin e 6 këshilltarëve (Emrat)

Posted Posted in AKTIVITETE

Këshilli i Lartë i Prokurorisë (KLP) ka nisur mbledhjen e gjashtë të këtij institucioni që nga krijimi.Mësohet se KLP ka miratuar unanimisht komandimin e 6 këshilltarëve pranë këtij institucioni. Këshilltarët e miratuar pranë KLP janë Arjan Muçaj, Artur Cara, Mirela Kapo, Mihallaq Bleta, Vitjuna Mata dhe Ornela Rrumbullaku. https://balkanweb.com/nis-mbledhja-e-klp-diskutohet-kerkesa-per-shkarkimin-e-arta-markut/

OPDAT dhuron Këshillit të Lartë të Prokurorisë paisje elektronike

Posted Posted in AKTIVITETE

12 Shkurt 2019 Sot në ambjente të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, përfaqesuesi ligjor i OPDAT, z. Jon Smibert i ka dorëzuar Kryetarit të KLP-së, z. Gent Ibrahimi, paisje elektonike të tipit laptop, server, scaner më vlerë 864,000 lekë. Ky është një donacion nga ana e OPDAT për Këshillin i Lartë i Prokurorisë në kuader […]

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi, priti sot në takim përfaqesuesit e misionit amerikan OPDAT/ICITAP

Posted Posted in AKTIVITETE

06 Shkurt 2019 Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi, priti sot në takim përfaqesuesit e misionit amerikan OPDAT/ICITAP, prezenca e të cilit në Shqipëri asiston me reformën në sistemin e drejtësisë, ku shqetësim kryesor ka ngritur korrupsionin dhe krimin e organizuar, të cilat thuhet se përbëjnë kërcënim për demokracinë. “Krimi i organizuar […]

Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi priti sot në takim ambasadoren e Gjermanisë në Tiranë, Susanne Schütz.

Posted Posted in AKTIVITETE

04 Shkurt 2019 Konkretisht në këtë takim u bisedua rreth vazhdimit të mbështetjes dhe bashkëpunimit e qeverise gjermane për institucione të reja të drejtësisë në Shqipërinë  dhe në veçanti, për ecurinë e proçesit të ngritjes së struktures të KLP-së dhe situatën e aplikimeve për  Prokuroria e Posaҫme kundër Korrupsionit dhe Krimit të organizuar (SPAK), e […]